Skæreost - denne ost er skærefast, og bruges som alm skæreost. Kan også bruges som smelteost på pizza.
Du skal bruge:
3,5 dl vand + 5 tsk agar-pulver
1,5 dl cashewnødder
1 dl smuttede mandler
1 spsk kokosolie
3/4 dl soyamælk
3/4 dl gærflager
1 spsk Dijon sennep
2 spsk løgpulver
1/4 tsk salt
Du gør sådan:
Vand og agar agar varmes i en gryde, og simrer i 5 min.
I mens hakkes de øvrige ingredienser i en en foodprocessor
Vandet med agar agar tilsættes og der blandes godt, inden det hældes i en smurt form og stilles på køl.
-Er god som smelteost på pizza eller i toast
------------------------------------------------------------------------------------
Smøreost - denne ost kan varieres med alle de urter man nu foretrækker.
Du skal bruge:
½ liter soya yoghurt
1 fed hvidløg
1 tsk løgpulver
½ dl gærflager
1 dl tørrede cherrytomater
Du gør sådan:
Masser hakkede krydderurter, eks persille, timian, purløg
Soya yoghurten drænes i et klæde
Den drænede yoghurt køres i foodprocessoren med den øvrige ingredienser foruden krydderurterne, som hakkes og røres i til sidst.
-------------------------------------------------------------------------------------
Oste sauce/ smøreost - en lækker blød ost, som også er god som smelteost på pasta, i lasagne, eller bare som den er i en sandwich med forskellige grøntsager.
Du skal bruge:
2 dl vand + 1 spsk agar agar
1 dl cashews
2½ spsk tahin
½ dl gærflager
½ tsk salt
½ spsk paprika
2 dl soyamælk
Du gør sådan:
Vand og agar agar varmes i en gryde, og simrer i 5 min.
I mens køres de øvrige ingredienser, foruden soyamælken, i en en foodprocessor
Soyamælken hældes i gryden med vand og agar agar og koges op. Simrer 5 min og hældes i foodprocessoren.
Det hele blandes godt inde det hældes i en lufttæt beholder.
-god til pasta, i lasagne og i toast

Ingen kommentarer:
Send en kommentar